تابلوهایی مانند تابلو LED ثابت یا تابلو حروف برجسته (چلنیوم ) که جهت ساخت آنها از LED استفاده می شود برای اینکه جلب توجه بیشتری داشته باشند از مدارات فلاشر یا چشمک زن استفاده می کنند.
در واقع به وسیله مدار فلاشر می توان قسمت های مختلف این تابلوها را به شکل های دلخواه روشن و خاموش کرد.
مدارات فلاشر از نظر عملکرد به دو دسته قابل برنامه ریزی و غیر قابل برنامه ریزی تقسیم می شوند . فلاشرهای غیر قابل برنامه ریزی حالت های (افکت های) محدودی را برای چشمک زدن تابلوها ارائه می دهند ولی فلاشرهای قابل برنامه ریزی که توسط میکروکنترلر ها ساخته می شوند برنامه پذیرند و هزاران حالت مختلف را برای تابلو شما ایجاد می کنند که اگر خود ما سازنده این نوع از فلاشرها باشیم می توانیم این حالت ها (افکت ها ) را بسته به میل خود برنامه ریزی کنیم.
مدارات فلاشر از نظر مشخصات فنی دارای دو مشخصه اصلی هستند که در هنگام ساخت و یا خرید می بایست به آن ها توجه نمود :
۱- تعداد کانال های خروجی
۲- جریان دهی هر کانال
فرض کنید شما یک تابلو LED ثابت دارید که از دو کلمه تشکیل شده است و می خواهید این دو کلمه به صورت جداگانه چشمک بزنند در این حالت نیاز به یک فلاشر دو کاناله دارید که جریان خروجی هر کانال نیز بستگی به تعداد LED های بکار رفته در هر کلمه دارد.
– مشخصات پکیج آموزش ساخت مدار فلاشر ( چشمک زن) :
– این پکیج از ۱۵ فیلم آموزشی تشکیل شده است که بوسیله اتوران آن و در چهار گام مجزا موضوع بندی شده اند. فیلم های آموزشی توسط گروه تابلو کاران و به زبان فارسی تهیه گردیده است.
– توسط پکیج آموزش ساخت مدار فلاشر می توانید فلاشری از یک تا ۳۲ کاناله طراحی کنید که هر یک از کانال ها از نظر عملکرد مستقل از یکدیگرند و قابل برنامه ریزی می باشند ، همچنین روش برنامه ریزی و تعیین حالت های مختلف روشن و خاموش شدن هر کانال در فیلم های آموزشی توضیح داده شده است.
– جهت ساخت فلاشر با میکروکنترلر نیازی به آشنایی قبلی با میکروکنترلرها ندارید چرا که برنامه میکروکنترلر از قبل برایتان نوشته شده و همچنین نحوه انتقال برنامه به میکروکنترلر از طریق پروگرامر USB توضیح داده شده است.
– جریان خروجی هر یک از کانال ها بستگی به ترانزیستوری دارد که در مدار به کار می برید و مادر پکیج آموزشی یک فایل PDF قرار داده ایم که در آن مشخصات صدها ترانزیستور آمده است و روش انتخاب ترانزیستور مناسب نیز برایتان توضیح داده شده است. در مدار نمونه ای که ساخت آن را در گام چهارم توضیح داده ایم از ترانزیستوری استفاده کرده ایم که قابلیت جریان دهی ۶ آمپر در هر کانال را دارد.
– بعد از اینکه حالت های مختلف روشن و خاموش شدن کانال های فلاشر را تنظیم کردید، می توانید نتیجه را در نرم افزار شبیه سازی پروتئوس مشاهده کنید تا در صورت لزوم تغییرات لازم را قبل از پروگرام میکرو کنترلر را اعمال نمایید.
-اگر به وسیله این پکیج آموزشی یک فلاشر ۳۲ کاناله بسازید، می توانید بیش از یک میلیون حالت ( افکت ) مختلف را برای این تعداد کانال برنامه ریزی کنید و این در حالیست که اگر مثلاً تعداد کانال ها نصف شود، تعداد حالت های قابل تعریف دو برابر خواهند شد که بسیار بیش از نیاز شماست.
– محتویات پکیج آموزش ساخت فلاشر بوسیله میکروکنترلر :
آموزش ساخت مدار فلاشر ( چشمک زن ) به وسیله میکرو کنترلر در چهار گام مجزا و در قالب ۱۵ فیلم آموزشی ارائه شده است که بوسیله اتوران موضوع بندی شده اند.
گام اول : آموزش نصب نرم افزارهای مورد نیاز
جهت ویرایش برنامه آماده، شبیه سازی و مشاهده افکت هایی که ایجاد کرده اید و انتقال برنامه به میکروکنترلر نیاز به برنامه هایی دارید که در این گام توضیحاتی در مورد هر یک و همچنین نحوه نصب و کرک آنها ارائه شده است.
نرم افزار های مورد نیاز Proteus , Avr studio , Bascom می باشند که فایل آنها نیز در پکیج آموزشی قرار داده شده است تا بتوانید جهت استفاده از آنها نصب نمایید.
نحوه کار با این نرم افزارها در گام های بعدی و بطور مفصل آموزش داده شده است .
گام دوم : نحوه ویرایش و شبیه سازی برنامه آماده
در این گام و در ابتدا شما را با میکروکنترلرها آشنا می کنیم تا اگر قبل از این اطلاعاتی در مورد آنها نداشته اید میکرو کنترلرها را بهتر بشناسید و وظیفه آنها را بدانید.
همچنین انواع مختلف میکرو کنترلرهای AVR به همراه تفاوت هایشان شرح داده شده است و در ادامه کلیات نحوه استفاده از برنامه و روش شبیه سازی آن را خواهید آموخت که طی آن روش کار با نرم افزارهای بیسکام و پروتئوس را به شما آموزش می دهیم پس از آن طی فیلم آموزشی سوم در این گام می توانید حالت ها یا افکتهای مختلفی که جهت روشن و خاموش کردن کانال های فلاشر مد نظر دارید را بوسیله نرم افزار Bascom تعیین نمایید و سپس بوسیله نرم افزار شبیه ساز Proteus این حالت ها را تست کرده تا از صحت عملکرد برنامه و افکت ها مطمئن شوید و در صورت لزوم مجدداً افکت ها را ویرایش کنید.
گام سوم : انتقال برنامه به میکروکنترلر توسط پروگرامر USB
پروگرامر، یک برد الکترونیکی است که به وسیله آن برنامه نوشته شده به میکروکنترلر منتقل می شود که این عمل را پروگرام میکروکنترلر می گویند.
پروگرامرها انواع مختلفی دارند که در این پکیج آموزشی از پروگرامر آماده و ارزان قیمت شرکت نوآوران استفاده شده است که اتصال آن به کامپیوتر از طریق پورت USB می باشد. این پروگرامر را می توانید به راحتی از فروشندگان قطعات الکترونیک تهیه کرده و یا مستقیماً از طریق وبسایت شرکت نوآوران سفارش دهید.
در این گام و در ابتدا با مفهوم پروگرامر و انواع آن آشنا می شوید و سپس به معرفی پروگرامر USB شرکت نوآوران می پردازیم و در مرحله بعد نحوه نصب نرم افزاری این پروگرامر بر روی ویندوزهای Seven ,XP را فرا خواهید گرفت، سپس نحوه انتقال برنامه به میکروکنترلر را بوسیله دو نرم افزار مختلف , Avr studio , Bascom آموزش می دهیم تا با دو روش پروگرام میکروکنترلر آشنا شوید.
گام چهارم : آموزش مونتاژ مدار نهایی بر روی فیبر مدار چاپی
یک مدار فلاشر علاوه بر میکروکنترلر نیاز به مدار تقویت جریان ترانزیستوری نیز دارد. چراکه پورت های خروجی میکروکنترلر قابلیت جریان دهی زیادی ندارند و مثلاً برای یک تابلو LED ثابت که هر قسمتش چند آمپر جریان مصرف می کند بایستی از مدار تقویت جریان استفاده کرد.
در فیلم آموزشی اول از این گام با ترانزیستورها و وظیفه آنها در مدار آشنا می شوید و در ادامه انواع آنها را به همراه روش انتخاب ترانزیستور مناسب فرا میگیرد، سپس مدار نهایی که متشکل از میکروکنترلر به همراه مدار تقویت جریان ترانزیستوری است را در نرم افزار شبیه ساز پروتئوس رسم کرده و تست می کنیم و بعد از آن مدار را روی برد آزمایشگاهی بسته و در مورد آن توضیحات بیشتری میدهیم.
در نهایت مدار را روی فیبر مدار چاپی مونتاژ می کنیم که مراحل مونتاژ قدم به قدم انجام می شود و سیم کشی و لحیم کاری در هر مرحله توضیح داده می شود.
– سوالات متدال
– آیا نرم افزارهای مورد نیاز جهت ساخت فلاشر در پکیج شما موجود است؟
بله، نرم افزار Bascom , AvrStudio , Proteus به همراه فایل کرک و آموزش نحوه کرک کردن آنها در پکیج آموزشی موجود است.
– مطالب آموزشی بصورت فایل PDF ، کتاب یا CD است؟
آموزش در قالب یک DVD آموزشی است که مطالب آن بصورت فیلم های آموزشی و به زبان فارسی توسط گروه تابلوکاران تهیه شده اند.
– اگر قبل از این با میکروکنترلرها آشنایی نداشته باشیم آیا بوسیله این پکیج آموزشی می توانیم اقدام به ساخت مدار فلاشر با میکروکنترلر نماییم؟
همانطوریکه گفته شد جهت ساخت فلاشر با میکروکنترلر نیاز به داشتن معلومات قبلی در مورد میکروکنترلرها و نحوه برنامه نویسی آنها ندارید و همه این مسائل را ما در برنامه ای آماده برایتان حل کرده ایم و تنها کار شما اینست که افکتهای مورد نظرتان را تعریف کرده و در نهایت میکروکنترلر را بوسیله آموزشهای موجود در گام سوم پروگرام کنید.
– فلاشری که بوسیله آموزش شما می سازیم تا چند کانال می تواند داشته باشد و قابلیت جریان دهی هر کانال چقدر است؟
توسط این پکیج آموزشی می توانید فلاشری را از ۱ تا ۳۲ کانال بسازید که تمامی کانال ها مستقل از یکدیگر قابل برنامه ریزی هستند و جریان خروجی هر کانال بستگی به ترانزیستوری دارد که در مدار به کار می برید که نحوه انتخاب ترانزیستور مناسب نیز در گام چهارم توضیح داده شده است.
– اگر فلاشر ما دچار عیبی شد یا با مشکلی مواجه شدیم ، آیا شما راهنمایی مان می کنید ؟
هر یک از محصولات آموزشی گروه تابلوکاران دارای یکسال پشتبانی فنی می باشد که می توانید از طریق ایمیل یا تماس مستقیم تلفنی مشکلاتتان را مطرح کنید.
0 دیدگاه